Κολυμπήστε στην ιδιωτική σας λίμνη _φυσικές, οικολογικές πισίνες

 

(Το άρθρο είναι ενημερωτικό και όχι εμπορικό. Αν ενδιαφέρεστε για φυσική πισίνα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εταιρεία που κατασκευάζει τέτοιες πισίνες).

Όσοι τυχεροί έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν τη δική τους πισίνα, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν την οικολογική επιλογή της φυσικής πισίνας – λίμνης κολύμβησης

natural-swimming-pool-06

Οι πισίνες – λίμνες  δημιουργούνται και συντηρούνται χωρίς την χρήση χημικών. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, κυριολεκτικά σα να κολυμπάτε σε μια λίμνη με ολοκάθαρο νερό.

Σύμφωνα με τις εταιρίες που τις κατασκευάζουν, το κόστος δημιουργίας και συντήρησής τους δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό μιας συμβατικής πισίνας. Αυτό συμβαίνει γιατί ουσιαστικά, πρόκειται για ένα φυσικό οικοσύστημα που φροντίζει τον ίδιο τον εαυτό του. Δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε το χλώριο ή τις άλλες απολυμαντικές μεθόδους και να επεμβαίνετε, ούτε να ρυθμίζετε το ph, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τα παραδοσιακά φίλτρα που θα πρέπει να φροντίζετε. Ο καθαρισμός της επιφάνειας του νερού από τυχόν φύλλα που δεν πρόλαβε να συγκρατήσει το σύστημα επιφανειακού καθαρισμού της λίμνης-πισίνας είναι η μοναδική σημαντική φροντίδα που απαιτείται.

006

Σε κάθε φυσική πισίνα ή λίμνη κολύμβησης υπάρχουν δύο περιοχές, μια με μικρό βάθος για την τοποθέτηση των βιολογικών φίλτρων ή φυτών (περιοχή αναγέννησης), και μια με μεγάλο βάθος που είναι η κολυμβητική περιοχή. Ελάχιστη ανάμειξη στοιχείων από τη περιοχή αναγέννησης εισχωρούν στην περιοχή κολύμβησης και σίγουρα και αυτά δεν προκαλούν καμιά ενόχληση ενώ παράλληλα η ύπαρξη τους αποτελεί απόδειξη του κρυστάλλινου και υγιεινού νερού το οποίο θα απολαμβάνετε.

Sustainable-Pools-01-1-Kind-Design

Οι λίμνες κολύμβησης με τη χρησιμοποίηση  βιολογικών φίλτρων μπορούν και δημιουργούν νερό που είναι διαυγές, καθαρό, υγιεινό και κυριολεκτικά χωρίς οποιοδήποτε χημικό. Το νερό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, ανακυκλοφορεί με την βοήθεια ειδικής αντλίας, μικρής ενεργειακής απαίτησης, δια μέσου είτε του φίλτρου κλίνης με φυτά που δημιουργούν το βιο-φίλτρο, είτε των ειδικών προκατασκευασμένων βιο-φίλτρων. Η διατήρηση της καθαρότητας του νερού επιτυγχάνεται εύκολα με τον καθαρισμό του δαπέδου της περιοχής κολύμβησης μέσω του αυτόματου απορροφητικού καθαριστήρα, και αυτό όταν κρίνετε ότι είναι απαραίτητο και όχι σε συχνά χρονικά διαστήματα.

contemporary-landscape

Πρόκειται λοιπόν για μια επιλογή οικολογική, που δεν μας επιβαρύνει με χημικά, σέβεται το περιβάλλον ενώ  είναι ταυτόχρονα πολύ πιο γραφική από μια συμβατική πισίνα, αφού δεν αλλοιώνει το φυσικό τοπίο ενός κήπου.

Όσοι από εμάς δεν έχουν τη δυνατότητα για μια προσωπική λίμνη κολύμβησης, αλλά διαθέτουν κήπο, μια εξίσου όμορφη λύση είναι η δημιουργία μιας μικρής διακοσμητικής λιμνούλας.

eqpool2bg

Διαβάστε επίσης πώς «Μεταφέρουμε την ευεργετική επίδραση της φύσης στους εσωτερικούς χώρους»

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: