Σας φαίνονται λίγα τα 3 δευτερόλεπτα;
Κι όμως, συχνά ο χρόνος που χρειάζεται για να σχηματίσουμε μια πρώτη εντύπωση είναι ακόμη μικρότερος.
Συνηθίζεται να λέγεται ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Ειδικά στην σημερινή εποχή του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών μέσων και εντύπων, που η διακίνηση των πληροφοριών γίνεται γρήγορα και πανεύκολα, ο ρόλος της εικόνας είναι καθοριστικός. Η εικόνα, με την ευρεία της έννοια, κυριαρχεί έναντι οποιουδήποτε άλλου τρόπου επικοινωνίας.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον της πληροφορίας και της ταχύτητας οι περισσότεροι από μας, δικαίως ή αδίκως, σχηματίζουμε άποψη βασισμένοι σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα που παρουσιάζει μία επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας, πολύ πριν γνωρίσουμε τις υπηρεσίες τους.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι στην εποχή του διαδικτύου και της εικόνας, επιλέγουμε παρασυρόμενοι σε μεγάλο βαθμό από μία έξυπνη και καλόγουστη παρουσίαση μιας επιχείρησης.
Διαβάστε το άρθρο: Μήπως σαμποτάρετε την επιχείρησή σας; Αποφύγετε το πιο συχνό λάθος!
Όσο καλοί και αξιόπιστοι επαγγελματίες κι αν είστε, μία κακή εικόνα, σας έχει μετατρέψει αυτομάτως σε αμφιβόλου ποιότητας ερασιτέχνες.
Μία πρόχειρα σχεδιασμένη και αδιάφορη επαγγελματική κάρτα, ένα κακοφτιαγμένο ενημερωτικό φυλλάδιο, χαμηλής ποιότητας φωτογραφίες και δυσανάγνωστες γραμματοσειρές στην ιστοσελίδα σας, σας κατατάσσουν αυτομάτως σε β’ κατηγορίας επαγγελματία ή επιχείρηση.
Θα συμφωνήσω, ότι αυτό μπορεί να είναι άδικο. Κάποιοι, καλοί κατά τ’ άλλα επαγγελματίες, μπορεί να μην έχουν δώσει την απαιτούμενη σημασία σε αυτή την εικόνα, λόγω άγνοιας ή πιστεύοντας πως έτσι εξοικονομούν χρήματα.
Δεν παύει όμως να είναι γεγονός.
Αν θεωρείτε ότι το να αναθέσετε σε κάποιον καλό επαγγελματία τον σχεδιασμό της εικόνας σας είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων, είναι επειδή δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μπορεί να σας κοστίσει τελικά ένα κακοσχεδιασμένο λογότυπο, μία πρόχειρη επαγγελματική κάρτα ή μία κακή ιστοσελίδα.
Αντιθέτως, επενδύοντας σε καλής ποιότητας σχεδιασμό αυξάνετε το κύρος και την αξιοπιστία της επιχείρησής σας, κάνοντας την πιο ελκυστική στους υποψήφιους πελάτες.
Είναι σημαντικό η εικόνα που δείχνετε προς τα έξω να αντικατοπτρίζει το επίπεδο της δουλειάς σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δείχνει φτηνή και πρόχειρη.
Γνωρίστε τη συμβουλευτική στο marketing της εικόνας.
Γνωρίζοντας το αυτό, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες επενδύουν μεγάλα ποσά στο σχεδιασμό της εταιρικής τους ταυτότητας.
Κάποιες φορές μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή η εντύπωση που μας δίνει μια επιτυχημένη ιστοσελίδα ή ένα καλοσχεδιασμένο έντυπο, μας παραπλανά θετικά, δημιουργώντας προσδοκίες και ανεβάζοντας το κύρος ενός επαγγελματία ή μιας επιχείρησης.
Σε αυτή την περίπτωση, έχουν επιτύχει κάτι πολύ σημαντικό, εφόσον έχουν τραβήξει την προσοχή μας και πιθανόν να επιλέξουμε τους συγκεκριμένους επαγγελματίες έναντι κάποιων άλλων.
(Δεν είναι βέβαια ανάγκη να φτάνετε σε υπερβολές, δίνοντας την εντύπωση ότι διευθύνετε πολυεθνική, ενώ πρόκειται για μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση την οποία στελεχώνετε εσείς και η γυναίκα σας!)
Πρόκειται λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό, για θέμα εντυπώσεων.
Και οι πρώτες εντυπώσεις για τη δουλειά σας, δημιουργούνται από τη στιγμή που δίνετε την επαγγελματική σας κάρτα.
Η επαγγελματική κάρτα
Θα αναφερθώ αρχικά, σε μία από τις πολλές περιπτώσεις κακοσχεδιασμένων επαγγελματικών καρτών που έπεσε στα χέρια μου τελευταία.
Βλέποντας τα ελλειπή στοιχεία επάνω στην έτσι κι αλλιώς πρόχειρα σχεδιασμένη επαγγελματική κάρτα (κακό στήσιμο, λανθασμένη επιλογή μεγέθους γραμμάτων), οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι πιθανόν ο συγκεκριμένος επαγγελματίας να μην έχει κάνει τις κατάλληλες σπουδές.
Για ποιο άλλο λόγο, να μην αναφέρεται καν στην επαγγελματική του κάρτα ο τίτλος σπουδών του, παρά μόνο η ιστοσελίδα, η διεύθυνση και το τηλέφωνό του;
Όταν μάλιστα δραστηριοποιείται σε έναν ευαίσθητο τομέα, όπου οι καλές σπουδές είναι ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής.
Όταν τελικά επισκέφτηκα την ιστοσελίδα του και διάβασα το βιογραφικό του, διαπίστωσα με έκπληξη ότι είναι πλήρως καταρτισμένος, με πτυχία και μεταπτυχιακά. Προφανώς, η κάρτα του ήταν πρόχειρα σχεδιασμένη. Όχι μόνο δεν τον προωθούσε, αλλά τον υποβάθμιζε! Η ιστοσελίδα ήταν, ευτυχώς γι’ αυτόν, πιο σωστά σχεδιασμένη.
Αν δεν είχα γνωρίσει κάπως καλύτερα τον συγκεκριμένο επαγγελματία και δεν μου ήταν συμπαθής, πιθανόν να τον είχα απορρίψει απευθείας. Σίγουρα δεν θα είχα μπει στον κόπο να ψάξω περισσότερα γι’ αυτόν στο διαδίκτυο. Και οπωσδήποτε, θα δίσταζα να τον συστήσω.
Η παραπάνω περίπτωση δεν αποτελεί το μοναδικό κακό παράδειγμα που έχει πέσει στην αντίληψή μου. Αρκετές πρόχειρα σχεδιασμένες επαγγελματικές κάρτες βρίσκονται στην καρτοθήκη μου.
Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική. Πολλές αποφάσεις παίρνονται ενώ στηριζόμαστε σε μία πρώτη εντύπωση. Και πολύ συχνά, δεν θα έχετε μία δεύτερη ευκαιρία, όπως είχε ο επαγγελματίας που ανέφερα παραπάνω.
Αν πιστεύετε ότι ανήκετε σε εκείνους που δεν επηρεάζονται από μία πρώτη εντύπωση, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω επαγγελματικές κάρτες.
Ποια κάρτα δείχνει σοβαρότητα και επαγγελματισμό; Ποιον επαγγελματία θα εμπιστευόσασταν;

(Αν επιλέξατε τον σχεδιαστή της πρώτης κάρτας, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε να διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο! Ή μάλλον, τότε είναι επιτακτική ανάγκη να διαβάσετε παρακάτω!)
Περιττό να τονίσω, ότι αν το επάγγελμά σας έχει να κάνει με τον σχεδιασμό γενικότερα, η κάρτα αποτελεί δείγμα του ύφους σας και της δουλειάς σας. Θα πρέπει λοιπόν να την προσέξετε πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία.
Τι πρέπει να προσέξετε σχεδιάζοντας την επαγγελματική σας κάρτα
Ακολουθούν κάποιες γενικές οδηγίες, προκειμένου να αποφύγετε λάθη που γίνονται συχνά, σε περίπτωση που θα αποφασίσετε να σχεδιάσετε την επαγγελματική σας κάρτα μόνοι σας.
Αν απευθυνθείτε σε κάποιον έμπειρο και εξειδικευμένο επαγγελματία (και δεν μιλάω για την ξαδέρφη του φωτοτύπη, που ξέρει και λίγο coreldraw ή photoshop ή ακόμη χειρότερα, δουλεύει στο Canva), δεν υπάρχει λόγος να πονοκεφαλιάζετε. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα.
Καταρχήν, μία επαγγελματική κάρτα θα πρέπει να δίνει το σωστό μήνυμα. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να προϊδεάζει αυτόν που θα την πάρει στα χέρια του για το επάγγελμά σας ή το αντικείμενο της επιχείρησής σας.
Με αυτό δεν εννοώ ότι θα πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες ή κακότεχνες ζωγραφιές και σχήματα στην κάρτα σας, αλλά ότι ο σχεδιασμός της θα πρέπει να έχει ανάλογο ύφος με το επάγγελμά σας. Ένας web designer για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιεί πιο πρωτότυπο σχεδιασμό και γραμματοσειρές από έναν συμβολαιογράφο.
Περιεχόμενο
Επιλέξτε με προσοχή τα στοιχεία που θα συμπεριλάβετε.
Η κάρτα πρέπει να έχει το όνομά σας ή/και την επωνυμία της επιχείρησής σας, να πληροφορεί για το επάγγελμα ή το αντικείμενο σας, και να δίνει όσα στοιχεία είναι απαραίτητα για να επικοινωνήσει κάποιος εύκολα μαζί σας. Αυτό πρέπει να γίνεται απλά και ξεκάθαρα.
Οι πολλές πληροφορίες μπερδεύουν. Η επαγγελματική κάρτα δεν είναι ενημερωτικό φυλλάδιο.
Αποφύγετε επίσης να κοινοποιήσετε στην κάρτα σας το προφίλ σας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, linked in κλπ.), εκτός αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ή αν δεν διαθέτετε ιστοσελίδα. Και σ’ αυτή την περίπτωση, επιλέξτε αυτό που θεωρείτε ότι υποκαθιστά την ιστοσελίδα σας.
Δεν δείχνετε περισσότερο επαγγελματίας με αυτό τον τρόπο, αλλά μάλλον ολίγον ερασιτέχνης.
Η ιστοσελίδα σας και το e-mail σας είναι αρκετά για να σας εντοπίσει κάποιος στο διαδίκτυο, από κει μπορείτε να τον ανακατευθύνετε όπου θέλετε και να επιλέξει εκείνος το δίκτυο που τον βολεύει.
Μπορείτε μάλιστα να προσθέσετε ένα QR code στην κάρτα σας, ώστε κάποιος να τη σκανάρει και να οδηγείται απευθείας στην ιστοσελίδα σας ή σε όποιο άλλο διαδικτυακό προφίλ σας θέλετε.

Μέγεθος και σχήμα
Σε αυτό το θέμα θα σας συμβούλευα να είστε συντηρητικοί και να μην πειραματιστείτε. Κρατήστε το κλασικό μέγεθος και την αναλογία 8.5 επί 5.5 εκ..
Είναι κάτι που δείχνει καλά στο μάτι, το έχουμε συνηθίσει και χωράει στις καρτοθήκες και στο πορτοφόλι μας.
Μπορείτε να έχετε στρογγυλεμένες άκρες, αν σας αρέσει ή ταιριάζει στον γενικό σχεδιασμό, αλλά αποφύγετε περίεργα σχήματα, εκτός αν σας το προτείνει κάποιος ειδικός.
Επίσης, αποφύγετε να αλλάξετε αναλογίες, δεν δείχνουν όλα τα ορθογώνια όμορφα στο μάτι. Προτιμήστε ένα κανονικό τετράγωνο, από ένα κοντόχοντρο ορθογώνιο.
Αν έχετε πολλά στοιχεία, μην τα στριμώχνετε, είναι προτιμότερο να κάνετε μία κάρτα διπλής όψης. Ή μάλλον, θα το έλεγα αντίστροφα.
Μόνο αν έχετε πολύ λίγα στοιχεία, επιλέξτε κάρτα μίας όψης. Οι περισσότερες κάρτες πλέον, είναι διπλής όψης.
Αυτό δίνει την δυνατότητα να συμπεριλάβουμε περισσότερα στοιχεία, χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει ασφυκτικό, αλλά και σχεδιαστικά, μία κάρτα διπλής όψης μας δίνει περισσότερες δυνατότητες και έχει περισσότερο ενδιαφέρον.
Υλικό
Το χαρτί παραμένει το βασικό υλικό για να εκτυπώσετε μία κάρτα, αν και υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές πλέον. PVC, plexiglass, πλαστικό διάφανο, ειδικά επιχρισμένα χαρτιά, ακόμη και άλλα υλικά υλικά είναι στη διάθεσή σας για να επιλέξετε ανάλογα με το γούστο, το είδος της επιχείρησής σας και το πορτοφόλι σας.
Το είδος του χαρτιού καθορίζεται από τον γενικότερο σχεδιασμό, πάντως σίγουρα θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και αρκετά χοντρό (πάνω από 250-280 γρ.) για να μην τσακίζει και σκίζεται εύκολα.
Αν είναι έγχρωμη, θα χρειαστεί σίγουρα κάποια ματ πλαστικοποίηση, για να μην ξεθωριάζουν τα χρώματα και να μη φθείρεται εύκολα (εκεί πάμε στα 350 γρ.)
Μη φαντάζεστε χοντρές και γυαλιστερές πλαστικοποιήσεις, πρόκειται για μια λεπτή μεμβράνη, που ούτε καν την αντιλαμβάνεστε. Σχεδόν όλες οι αξιοπρεπείς κάρτες είναι πλέον πλαστικοποιημένες.
Για να μη δείχνει φτηνή η κάρτα σας, αποφύγετε τα ιδιαίτερα γυαλιστερά χαρτιά ιλουστρασιόν. Σε ελάχιστες περιπτώσεις δείχνουν όμορφα και πολυτελή.
Αποφύγετε επίσης τις έγχρωμες, μονής όψης (το πίσω μέρος λευκό και άδειο).
Λογότυπο
Πρόκειται για το σημαντικότερο στοιχείο στο σχεδιασμό της εικόνας της επιχείρησής σας. Γι΄αυτό και δεν θα πρέπει να το αντιμετωπίζετε με ερασιτεχνισμό.
Εφόσον υπάρχει, όχι μόνο θα συμπεριληφθεί αλλά ολόκληρος ο σχεδιασμός της κάρτας μπορεί να στηριχτεί στο λογότυπό σας.
Εάν δεν υπάρχει και θεωρείτε ότι σας χρειάζεται, καλό θα είναι να αναθέσετε σε κάποιον επαγγελματία τον σχεδιασμό του λογοτύπου και της εταιρικής σας ταυτότητας. Πρόκειται για κάτι που θα χαρακτηρίζει την επιχείρησή σας για πολλά χρόνια (αν είναι επιτυχημένο, για μία ζωή), οπότε είναι λάθος να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα.
Σίγουρα, είναι προτιμότερο να μην έχετε καθόλου λογότυπο, παρά ο σχεδιασμός του να προέκυψε από τις πρώτες σας απόπειρες πειραματισμού με κάποιο τυχαίο σχεδιαστικό πρόγραμμα.
Έχω δει πολλά κακά παραδείγματα, κάποια μάλιστα από συναδέλφους και επαγγελματίες του χώρου.
Αποφύγετε να σαμποτάρετε οι ίδιοι τον εαυτό σας, τοποθετώντας στην κάρτα σας ένα αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας ακαλαίσθητο σκιτσάκι.
Δεν είναι απαραίτητο να «στολίζετε» το όνομά σας και την κάρτα σας, με σχηματάκια, λουλουδάκια και άλλα τέτοια συμπαθητικά, προκειμένου να μη δείχνει σκέτη!
Αν θέλετε οπωσδήποτε κάτι που να διαφοροποιεί το όνομά σας, επιλέξτε μία ιδιαίτερη γραμματοσειρά που να ταιριάζει με το επάγγελμα ή το αντικείμενο σας, και χρησιμοποιείτε την ως υπογραφή.

Γραμματοσειρές – τύποι και μέγεθος
Η επιλογή της γραμματοσειράς είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του σχεδιασμού μιας επαγγελματικής κάρτας. Σε μία απλή κάρτα, είναι το μοναδικό εργαλείο σχεδιασμού.
Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να είναι ευανάγνωστη. Αυτό σημαίνει, ότι επιλέγουμε μία γραμματοσειρά που διαβάζεται εύκολα και αποφεύγουμε τις περίτεχνες ή χειρόγραφες (hand script).
Το μέγεθος των γραμμάτων σε μία κάρτα είναι μικρότερο απ’ ότι σε ένα κείμενο σε μία κόλλα Α4, για παράδειγμα.
Τα μεγάλα γράμματα (εκτός αν πρόκειται για κάποιο λογότυπο) δείχνουν αταίριαστα και ακαλαίσθητα στο μικρό μέγεθος της κάρτας.
Παρόλ’ αυτά, θα πρέπει να διαβάζονται εύκολα, τουλάχιστον από άτομα που δεν έχουν προχωρημένη πρεσβυωπία!
Αν η επιχείρησή σας απευθύνεται σε άτομα ηλικιωμένα ή με προβλήματα όρασης, θα πρέπει να το λάβετε υπ’ όψιν στο σχεδιασμό, μεγαλώνοντας ή τονίζοντας με κάποιον τρόπο τα γράμματα.
Ειδικά οι πληροφορίες που είναι σημαντικές, όπως το τηλεφωνικό νούμερο ή το e-mail, θα πρέπει να είναι απολύτως ευδιάκριτες και να ξεχωρίζουν στην περίπτωση που υπάρχουν σχέδια ή χρώματα στην κάρτα.
Το ίδιο ισχύει και για το χρώμα των γραμμάτων. Σε σκούρο φόντο θα πρέπει να έχετε ανοιχτόχρωμες γραμματοσειρές και σε ανοιχτόχρωμο φόντο, σκουρόχρωμες. Όσο μικρότερα τα γράμματα, τόσο εντονότερη θα πρέπει να είναι η αντίθεση.
Κι εδώ κρατήστε το μέτρο. 1 το πολύ 2 διαφορετικές γραμματοσειρές είναι αρκετές για μία κάρτα. Η μία μπορεί να είναι το λογότυπό σας.
Φροντίστε να δένουν μεταξύ τους. Αν η μία είναι έντονη ή περίτεχνη (θυμίζω ότι θα πρέπει να διαβάζεται εύκολα), η άλλη θα πρέπει να είναι πολύ απλή.

Χρώμα – σχέδιο – εικόνα
Αν δεν είστε επαγγελματίας ή καλλιτέχνης του χώρου, ξεχάστε το! Μην κάνετε πειράματα με την επαγγελματική σας κάρτα! Επιλέξτε ένα καλό χαρτί, ίσως και ένα όμορφο χρώμα και είστε μια χαρά!
Δε νομίζω να θέλετε να καταλήξετε σε κάτι τέτοιο!

Οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει η κάρτα σας, πέρα από το όνομά σας, το επάγγελμα και τα στοιχεία σας, θα πρέπει να είναι απαραίτητο!
Το λογότυπο και τα χρώματα της εταιρείας σας (αν υπάρχουν) είναι αρκετά για την «διακόσμησή» της.
Προσωπικά, θεωρώ ότι οι φωτογραφίες κάνουν μία κάρτα να φαίνεται φτηνή! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για stock photos!
Υπενθυμίζω, ότι μία κάρτα δεν είναι διαφημιστικό φυλλάδιο. Σίγουρα θα έχουν πέσει στην αντίληψή σας κάρτες πολύχρωμες, με φωτογραφίες ή άλλα καλλιτεχνήματα. Πρόκειται συνήθως για τις έτοιμες κάρτες που σας κάνουν δώρο τα φωτοτυπεία – τυπογραφεία “30 ευρώ τα χίλια κομμάτια! Ο σχεδιασμός δικός μας!” *
Σίγουρα με μια τέτοια κάρτα δεν θα κάνετε τη διαφορά!
Αν θέλετε πράγματι η κάρτα σας να ξεχωρίζει, τότε απευθυνθείτε στον κατάλληλο επαγγελματία.
Αλλιώς, keep it simple!
Μην ξεχνάτε, με απλότητα και λιτότητα μπορείτε πολύ πιο έξυπνα και κομψά να περάσετε το μήνυμά σας, απ’ ό,τι με οποιαδήποτε περίτεχνη καρικατούρα.

* Να σημειώσω, ότι δεν έχω κάτι με τα φωτοτυπεία και τα τυπογραφεία, ίσα-ίσα, το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε μία καλή εκτύπωση.
Όμως, όπως δεν θα αναθέτατε σε έναν μπογιατζή να σχεδιάσει το σπίτι σας (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω!), για τον ίδιο λόγο θα έπρεπε να είστε αρκετά επιφυλακτικοί με το ποιος θα σχεδιάσει την κάρτα σας, πόσο καταρτισμένος είναι και πόσο χρόνο θα αφιερώσει.
Όταν μάλιστα όλα αυτά σας προσφέρονται σχεδόν δωρεάν!
‘Ελεγχος ορθογραφίας – τυπογραφικά λάθη
Αν υπάρχει κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συγχωρείται, είναι να υπάρχουν ορθογραφικά και τυπογραφικά λάθη στην κάρτα σας! Και δεν είναι απαραίτητο να είστε φιλόλογος για να παρεξηγηθείτε.
Οποιοδήποτε επάγγελμα και αν κάνετε, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπάρχουν λάθη σε 3 αράδες.
Προσέξετε λοιπόν το μήνυμα που δίνετε!
Αν δεν μπορείτε να κάνετε σωστά κάτι τόσο απλό, γιατί περιμένετε κάποιος να σας αναθέσει κάτι πιο δύσκολο;
Αν πάλι θεωρείτε δευτερεύουσας σημασίας το να δώσετε την απαιτούμενη προσοχή στην επιμέλεια της κάρτας σας, η οποία θα φτάσει στα χέρια εκατοντάδων, πιθανόν χιλιάδων, υποψήφιων πελατών, με πόση υπευθυνότητα αντιμετωπίζετε την εργασία σας;
Ελέγξτε όσες φορές μπορείτε την κάρτα σας πριν την δώσετε για εκτύπωση και πριν τη μοιράσετε. Συμβουλευτείτε λεξικά (αν χρειάζεται), δώστε την σε δικούς σας ανθρώπους να την διαβάσουν. Είναι γεγονός ότι ένα άλλο μάτι εντοπίζει πιο εύκολα κάτι, που εμείς μπορεί να έχουμε παραβλέψει, ακόμη και αν έχουμε ξαναδιαβάσει το ίδιο κείμενο 100 φορές!
Μία καλαίσθητη κάρτα δεν σας εξασφαλίζει απαραιτήτως καινούργιες δουλειές, αλλά σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη! Μία πρόχειρα σχεδιασμένη όμως, μπορεί κάλλιστα να διώξει κάποιον υποψήφιο πελάτη!
Μην ξεχνάτε ότι μέσα από αυτή συστήνεστε στους άλλους και περνάτε το μήνυμά σας. Φροντίστε λοιπόν να το κάνετε όσο καλύτερα μπορείτε!
Εσείς έχετε δώσει την απαιτούμενη σημασία στον σχεδιασμό της κάρτας σας;
Μάνια Μαυρίδου _αρχιτέκτων μηχανικός -χρωματική σύμβουλος
Εγγραφείτε στο newsletter του Design for Happiness για να μη χάνετε νέα άρθρα, δώρα και προσφορές!
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου ή μέρους αυτού σε άλλο blog, ιστοσελίδα ή έντυπο μέσο χωρίς έγγραφη άδεια.
Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας 2121/1993.
Nice blog! Is your theme custom made or did you download
it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out.
Please let me know where you got your theme. Thank you
Μου αρέσει!Μου αρέσει!